Новини

У Чернівцях новий керівник парку «Жовтневий»

Юрія Воронку призначили тимчасово виконувати обов’язки керівника парку.

Комунальне підприємство парк «Жовтневий» очолив громадський активіст Юрій Воронка. Його призначили на посаду виконувача обов’язків директора парку 17 жовтня. Про це він розповів у коментарі «Шпальті».

Наразі новий керівник вивчає документацію, фінансові показники та проблеми, які є на підприємстві. Каже, у перспективі хоче зробити все, аби рекреаційна функція парку була на першому місці.

«Цього можна досягти, якщо фінансування розвитку й утримання парку будемо здійснювати за рахунок міського бюджету. Наявна модель (часткове фінансування підприємства з міського бюджету) призводить до того, що парк рано чи пізно зникне, і він перетвориться на торговельний центр із деревами», – каже Юрій Воронка.

Нагадаємо, минулого тижня попередній керівник парку «Жовтневий» Сергій Столяр написав заяву на звільнення. Одна з причин – незаконне рішення щодо кафе «Халабуда».

Новий керівник вважає, що цей заклад має зникнути з території парку.

«Наглядова рада парку звернулася до суду з клопотанням скасувати протизаконне рішення Чернівецької міської ради щодо Халабуди. Як керівник, буду ініціювати відкликання цього рішення. Робитиму все, аби залишити нашим нащадкам нормальні європейські парки», – каже Юрій Воронка.

Фото: Чернівецький Промінь

 

Коментарі