Новини

У ЧНУ виявили спалах кору

У восьми студентів ЧНУ зареєстрували це інфекційне захворювання.

unsplash.com

У ЧНУ ім. Ю. Федьковича зареєстрували спалах кору. За словами завідувача відділу епідемнагляду та профілактики інфекційних захворювань лабораторного центру Юрія Падурару, у восьми студентів університету виявили це інфекційне захворювання. З них два випадки підтвердили лабораторно.

«Усі є студентами різних курсів, різних факультетів та різних груп. Семеро живуть у двох гуртожитках, один – на квартирі. Всі навчаються у Чернівцях, але проживають в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій областях (у Кіцманському р-ні) та Полтаві. Більшість студентів перебували в обласній лікарні. Чотирьох уже виписали, решта у задовільному стані», – розповів він.

Юрій Падурару каже, що осередки захворювання є у гуртожитках, навчальних групах, на кафедрах ЧНУ. Тож ризики нових випадків цілком вірогідні. Щодо протиепідемічних заходів, то за словами пана Юрія, в осередках кору наразі вивчають контактні збудники захворювання, також проводять медичне спостереження за студентами.

Медики наголошують, аби вберегти себе від цього захворювання, насамперед потрібно щепитися від кору.

Як розпізнати, що людина заразилася кором?

Основні симптоми: нежить, підвищена температура до 39-40 градусів, а особливо – це поява висипання, яке починається з голови та слизових оболонок (на внутрішній стороні щік, наприклад), також ураження кон’юктиви (слизової оболонки ока).

Висипання можуть з’явитися на третю добу від початку нездужання. Характерна ознака висипання – спершу з’являється на слизових оболонках, за вухами, а далі вони спускаються вниз по всьому тілу.

Коментарі