У Чернівцях відкрили виставку абстрактного мистецтва. Фото

Це четверта імпреза «АRT-AKT», на якій подали свої твори близько сотні авторів із різних регіонів України та з-за її меж. 

17 жовтня у центрі культури «Вернісаж» у Чернівцях відкрили трієнале абстрактного мистецтва. Це четверта імпреза проєкту «АRT-AKT», на якій подали свої твори близько сотні авторів із різних регіонів України та з-за її меж.

На виставці можна побачити роботи авторів зі Словаччини, Німеччини, США. Заявки на участь в імпрезі подали близько 170 авторів.

«Абстрактне мистецтво саме по собі надзвичайно складне. Воно ніби-то просте на вигляд, але при всьому цьому оперує іншими образами: образами, які не запозичені з реальности, а створені в уяві художника. Воно оперує мистецькими першоелементами. На диво, воно завжди дуже точно відбиває час. Заявки на виставку подавали абсолютно всі регіони України, близько 170 авторів. Звісно, найактивнішими є Одеса та Львів. Мало того, що там є відповідні навчальні заклади, там є традиції цього мистецтва. Воно рекультивується та розвивається. Але ми відбираємо за роботами, які відповідають концепції виставки. Дипломом відзначають ті роботі, які на цей час є найцікавішими серед поданих на виставку», – розповіла у коментарі «Шпальті» Ірина Міщенко.

Подивитися на роботи у залі «Вернісажу» можна до 30 жовтня.

Перше Всеукраїнське трієнале абстрактного мистецтва «АRT-AKT» відбулося у Чернівцях у жовтні 2010 року. Автором ідеї виставки став буковинський скульптор Святослав Вірста, кураторкою та авторкою каталогу – мистецтвознавиця Ірина Міщенко.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Залишити відгук