Новини

Буковинець представлятиме Україну на Іграх Нескорених у Нідерландах

Ветеран війни на Донбасі Іван Герецун увійшов до 20-ки українців, які наступного року поїдуть на змагання в Гаазі.

Сьогодні, 17 жовтня, у столиці оголосили склад збірної України на Іграх Нескорених (Invictus Games), які відбудуться 2020 року в Гаазі (Нідерланди). Це спортивні змагання, що проводять серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення і травми. До збірної України увійшов зокрема і буковинець Іван Герецун. 27-річний житель села Іспаса Вижницького району представлятиме нашу державу у змаганнях із легкої атлетики – бігу та стрибках у довжину.

«У мене немає слів, емоції зашкалюють, усе супер! Це мета, до якої я йшов, і дякую Богу, що все так склалося, і я потрапив до збірної», – сказав у коментарі «Шпальті» Іван Герецун.

Нагадаємо, Національні ігри Нескорених відбулися у Києві у вересні. У них взяли участь 218 ветеранів та військовослужбовців, із-поміж яких обрали 20 членів збірної України.

Згідно з критеріями Ігор Нескорених, спортивний результат, показаний у Києві, – лише 10% від того, що потрібно для потрапляння у збірну. 40% – те, який ефект із точки зору реабілітації кандидат отримає від участі в Іграх Нескорених; 25% – підхід до тренувань, дисципліна, бажання бути командним гравцем; ще 25% – спортивна етика, кандидат повинен гідно та справедливо поводитися під час спортивних змагань, на спортивній арені та за її межами.

Ігри Нескорених-2020 в Гаазі відбудуться з 9 по 16 травня наступного року.

Пропонуємо вам також переглянути відеоісторію Івана Герецуна.

 

Коментарі