Новини

Буковинський військовий взяв участь в Іграх Нескорених у Києві

Іван Герецун з Іспаса Вижницького району був єдиним представником Чернівецької області на змаганнях.

 

14 вересня у Києві відбулись Національні Ігри Нескорених. Це спортивні змагання, що проводять серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення і травми. У них свої сили спробували 218 учасників з різних областей України. Від Чернівецької області до столиці поїхав лише один ветеран АТО – 27-річний Іван Герецун із села Іспаса Вижницького району.

Він брав участь у змаганнях з легкої атлетики. Хлопець стрибав у довжину, а також пробіг стометрівку за 12,35 секунд.

«Враження переповнюють, атмосфера неймовірна. Медалі дали усім учасникам, а кращих у дисциплінах не нагороджували – лише записували результат. Було дуже круто, відкриття відвідав Президент, а закриття – прем’єр-міністр», – розповів «Шпальті» Іван Герецун.

Загалом учасники могли випробувати себе у шістьох спортивних дисциплінах (легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, пауерліфтинг, стрільба з лука, велоспорт).

До 17 жовтня мають визначити 20 спортсменів, які представлятимуть Україну на світових Іграх Нескорених-2020 у Гаазі (Нідерланди). Спортивний результат, показаний у Києві – лише 10% від того, що потрібно для потрапляння у збірну. 40% – те, який ефект з точки зору реабілітації кандидат отримає від участі в Іграх Нескорених; 25% – підхід до тренувань, дисципліна, бажання бути командним гравцем; ще 25% – спортивна етика, кандидат повинен гідно та справедливо поводитись під час спортивних змагань, на спортивній арені та за її межами.

Пропонуємо вам також переглянути відеоісторію Івана Герецуна.

Коментарі