Новини

Особлива терапія. Як у Новоселиці діти чавили виноград. Фото

Для особливчиків влаштували «Свято винограду».

«Свято винограду» влаштували для дітей з особливими потребами 15 жовтня у Новоселиці. На виробництві місцевої компанії «Глігор» дітки та їхні батьки чавили виноград ногами.

«Оскільки ми постійно привчаємо діток до соціалізації, одним із цих напрямків є трудотерапія. Ми вчимо дітей, аби щось отримати, треба працювати. Цього разу вирішили влаштувати Свято винограду. Завдяки нашим друзям Леоніду та Софії Глігор змогли реалізувати свою мрію. Ми з дітками рвали виноград, потім чавили його», – розповіла керівниця ГО «Особливі серед нас» Тетяна Дяченко.

Особливчики також побували на підприємстві Леоніда та Софії Глігор і побачили, як виготовляють корисний сік без цукру, пастелу з ягід та фруктів, чипси з яблук.

«Ми отримали задоволення і зрозуміли, що працювати – весело і класно. Поєднали приємне з корисним. Напевно, батькам було ще веселіше, адже всі, мабуть, бачили фільм з Адріано Челентано, де він чавить ногами виноград, і мріяли це спробувати. А ще батьки особливчиків змогли відчути себе дітьми. Це теж психотерапія – робити те, чого не робив ніколи раніше», – зазначає Тетяна Дяченко.

Ідейником цього свята був тренер особливих дітей Олександр Білоус.

«Він, як і всі особливчики, мрійник, і теж хотів спробувати себе в ролі Челентано. Ми змогли втілили його мрію», – каже Тетяна Дяченко.

Читайте також: У Чернівцях відкрили особливий простір

Сік із винограду, який виготовили під час свята, можна спробувати в «Особливому просторі» («Special space»), що за адресою 28 Червня, 49.

У планах організаторів наступного року зробити свято ще масштабнішим та співпрацювати з місцевими виробниками.

Фото Євгенії Калюжки

     

Коментарі