Новини

Книжку чернівецького письменника відібрали на Франкфуртський книжковий ярмарок

Також від видавництва Meridian Czernowitz представлені книги Юрія Андруховича, Володимира Рафєєнка та Артема Чеха.

Фото: freestocks.org

Сьогодні, 16 жовтня, у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) відкрився найбільший у світі книжковий ярмарок. На нього відібрали книжку чернівецького письменника Андрія Тужикова «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет».

Про це у фейсбуку повідомляє дитяче артвидавництво «Чорні вівці».

«Український інститут книги підготував п’ять книжкових каталогів. До одного з них – New Books for Children From Ukraine – увійшла й книжка Андрія Тужикова «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет».

У коментарі «Шпальті» письменник Адрій Тужиков розповів, що книгу на ярмарок подало артвидавництво «Чорні вівці».

«Мені дуже приємно, що експертна рада Українського інституту книги відібрала мою книжку до цього каталога. Я втішений, що український нон-фікшн про технології буде представлений для читачів Західної Європи та всього світу. Це ще одна можливість розповісти про ІТ-потенціал нашої країни та презентувати її як технологічно просунуту. Адже в книзі згадані й українські стартапи – «PetCube» та «Grammarly», останні декілька днів тому стала єдинорогом (ред. це стартапи, які залучили більше мільярда інвестицій»), – розповідає Андрій Тужиков.

Окрім цього, директорка фестивалю «Meridian Czernowitz» Євгенія Лопата повідомила, що всі книги, які були подані Українському інституту для Національного стенду України у Франкфурті від видавництва Meridian Czernowitz, також будуть представлені на ярмарку.

«Це зокрема «Коханці Юстиції» Юрія Андруховича, «Мондегрін» Володимира Рафєєнка, «Район «Д» Артема Чеха. Тобто найактуальніші прозові видання. Щодо поезії, то до каталогу найкращих 25 українських поетів та поеток з України ввійшли три автори Meridian: Юрій Андрухович, Катерина Калитко та Сергій Жадан», – зазначила Євгенія Лопата.

chytomo.com

Франкфуртський книжковий ярмарок – найбільший у світі. Щороку його відвідують 285 000 людей. Гасло цьогорічного ярмарку – Ideas that move the world, гасло українського національного стенда – Ukraine: History of Stories.

Триватиме книжковий ярмарок з 16 до 20 жовтня.

Коментарі