Новини

Особливий буккросинг. У Чернівцях встановлюють 10 поличок для обміну книжками

Цю акцію започаткувала редакція медіахабу «Шпальта».

У Чернівцях реалізовують ініціативу «Особливий буккросинг». Аби популяризувати читання, у різних районах міста з’являться десять поличок для обміну книжками.

Наразі у Чернівцях уже встановили три таких. З ініціативи «Шпальти» відтепер обмінятися книжками можна за адресами: вулиця 28 Червня, 49 («Особливий простір»), 29 Березня, 13 («Шпальта») та Чорноморська, 4-А (стоматологічна клініка «Радент»). Незабаром такі ж полички встановлять іще у семи місцях у Чернівцях.

До «Особливого буккросингу» від «Шпальти» долучилися три чернівецьких видавництва, які надали книги для обміну. Це «Видавництво ХХІ», «Чорні вівці» та «Meridian Czernowitz».

Полички для обміну книжками встановили на вулиці, вони працюють цілодобово і без вихідних. Охочі можуть підійти і взяти звідти будь-яку книгу та принести для обміну щось зі своєї домашньої бібліотеки.

«Чернівчани долучаються до цього. Є люди, які приносять для обміну книжки цілими коробками. Цим буккросингом ми хочемо привернути увагу чернівчан до цього явища, до читання книг, до обміну і до кількості книгарень у Чернівцях. Можливо, це дасть поштовх до відкриття нових книгарень чи навіть бук-кафе», – розповідає організатор «Особливого буккросингу» Олександр Білоус.

Найближчим часом у Чернівцях працюватимуть усі 10 поличок «Особливого буккросингу». Тоді «Шпальта» презентує повний перелік локацій буккросингу у форматі карти з геолокаціями.

 

 

 

 

Коментарі