Афіша, Новини

«Золота рукавичка», «У моїй кімнаті» та «Ґундерманн». Чернівчанам покажуть нове німецьке кіно

Запрошують усіх охочих.

Фото: kinopalace.lviv.ua

15-19 листопада в медіацентрі «Belle Vue» (вул. Ольги Кобилянської, 2) відбудеться кінопоказ нових фільмів із Німеччини.

«Новий трилер Фатіха Акіна, дві кінобіографії митців від відомих режисерів, фантастична драма та документальна стрічка про легендарну школу архітектури Баугауз – такі кіножанри сформували програму цьогорічного фестивалю Goethe-Institut «Нове німецьке кіно», – повідомляють організатори.

Цьогоріч у Чернівцях покажуть такі фільми: «Ґундерманн», «Робота без авторства», «Золота рукавичка», «У моїй кімнаті» та «Дух Баугаузу». Ціну та час наразі уточнюють.

Розклад фільмів:

15 листопада − «Ґундерманн»

Фільм про музику і кохання в часи НДР, розповідь Андреаса Дрезена про популярного виконавця авторських пісень

Вдень Ґергард Ґундерманн працює водієм на вугільній копальні в Лаузітц, а ввечері після зміни він виходить на сцену як бард, щоб зворушити людей своєю музикою. Він співає про життя і смерть, але торкається також і політичних чи соціально-критичних тем. Через глибоко особистий та автентичний характер пісень він став кумиром 1980-х для багатьох людей в НДР.

 

16 листопада – «Золота рукавичка»

Дія відбувається в першій половині 1970-х років. Фріц Гонка вештається злачними місцями району Сан-Паулі, найчастіше обертаючись серед різного роду невдах у барі «Золота рукавичка». Тут він постійно напивається і занурюється у густі деструктивні фантазії. В «Золотій рукавичці» серійний вбивця також зустрічає своїх жертв.

17 листопада – «Робота без авторства»

Біографічна драма про долю митця. 

Молодому художнику вдається втекти з НДР, але його переслідують спогади.

1960-ті роки, Німеччина. Молодий художник Курт Барнерт тікає з НДР до Західної Німеччини. Але і там його переслідують дитячі та юнацькі травматичні спогади з часів нацизму та режиму СЄПН. Зустрівши студентку мистецтв Елізабет “Еллі” Зеєбанд, Барнерт знаходить велике кохання, і вона стає його музою. Еллі вивільняє в ньому креативну енергію, з якої повстають стилістично неповторні картини.

18 листопада – «Дух Баугаузу»

Вальтер Ґропіус заснував Баугауз в 1919 році у Веймарі. Невдовзі до мистецької школи долучилися архітектори і художники, серед яких Міз ван дер Рое, Василій Кандінський, Пауль Клеє. Вони визначальним чином вплинули на принципи нового будівництва, сучасні просторові техніки та образотворче мистецтво. При цьому в центр уваги вони ставили питання довкола соціального єства людини: що означає співжиття та як архітектура може впливати на ці взаємини? Фільм розповідає про заснування академії, висвітлює процеси та зміни в Баугаузі до еміграції вчителів після закриття в 1933 році. Стрічка також тематизує спадщину Баугаузу, рецепцію стилістичних і концептуальних ідей в архітектурі й образотворчому мистецтві, що триває і сьогодні.

19 листопада –  «У моїй кімнаті»

Фільм про страховитий подарунок – абсолютну свободу.

Арміну 41 рік, він фрілансер, та замовлень у нього небагато. Тому в Арміна багато часу, але мало грошей. Таке життя йому мало подобається, але іншого він собі не може уявити. Прокинувшись одного ранку, Армін опиняється у зовсім іншому світі. Все виглядає як завжди – лише усі люди зникли. Армін полишений сам на себе і має дати собі раду серед мертвої тиші та повного безлюддя.

Кінопоказ відбудеться спільно з Arthouse Traffic та Gedankendach.

Коментарі