Новини

ЧНУ потрапив до п’ятірки українських вишів із найбільшою кількістю проєктів міжнародної програми обміну

Наш університет обігнав у рейтингу Київський політех та Києво-Могилянську академію.

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича ввійшов у ТОП 5 закладів вищої освіти, які отримали найбільшу кількість проєктів з академічної мобільности в рамках Програми ЄС «Еразмус+». 2 766 рекомендованих до фінансування мобільностей містять 1 142 гранти для студентів та 1 624 – для працівників університетів. Гранти міжнародної кредитної мобільности «Еразмус+» надають можливість українським та європейським стипендіатам навчатися, проходити практику, викладати, підвищувати кваліфікації та стажуватися в європейських та українських університетах. Про це повідомляють на сайті ЧНУ.

«839 українських студентів поїдуть на обмін до університетів Європи, а 303 студенти з ЄС навчатимуться в українських університетах. Поряд із цим 931 працівник з університетів з України пройде стажування або викладання в партнерських інституціях з ЄС; а 693 європейських представників університетів відвідають українські заклади з тією ж метою. У результаті студентських обмінів усі отримані результати будуть перезараховані українським університетом та внесені до додатку до диплому. В той же час результати обмінів працівниками університетів будуть зараховані як відповідні підвищення кваліфікацій. Майже 200 організацій-переможців з України представляють заклади вищої освіти, наукові установи, громадські, приватні та державні організації з усіх областей», – ідеться у повідомленні.

Серед переможців найбільшу кількість проєктів із мобільности виграли:

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
  2. Львівський національний університет імені Івана Франка.
  3. Національний університет «Львівська політехніка».
  4. Український католицький університет.
  5. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.
  6. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».
  7. Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Найпопулярнішими країнами-партнерами з Європи для реалізації проєктів із мобільності з Україною стали наступні топ 5 країн: Німеччина, Сполучене Королівство, Польща, Італія та Франція.

Коментарі