Афіша, Новини

Чернівчанам покажуть кращі короткометражки Мінського кінофестивалю

Усі фільми мають велику кількість нагород на Міжнародних кінофестивалях, а деякі покажуть в Україні вперше.

11 жовтня в Літературному целанівському центрі у Чернівцях відбудеться перегляд першого тематичного кіноальманаху короткометражних фільмів – кращих робіт Мінського міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Kinosmena». Перегляд розпочнеться о 19:00, вхід на подію вартує 50 гривень.

Усі фільми мають велику кількість нагород на Міжнародних кінофестивалях, а деякі стрічки покажуть в Україні вперше.

Відвідувачі матимуть нагоду переглянути такі стрічки:

М’ясник / The Chop
Великобританія / Lewis Rose / комедія /
Це комедія про харизматичного кошерного м’ясника Йоссі, який втрачає роботу. І вирішує прикинутися мусульманином для того, щоб отримати роботу в халяльної м’ясній крамниці.

Саміра
Німеччина / Charlotte A. Rolfes / драма /
Перекладач змушений допомогти молодій африканській біженці-жінці при арешті поліцією в порту Гамбурга. Але рутинна робота Януша призводить до несподіваних наслідків…

Юст, вперед! / Just go
Латвія / Pavel Gumennikovs / екшн /
На основі неймовірної реальної історії про молодого хлопця Юста, який в дитинстві втратив обидві ноги під час нещасного випадку. Історія бере свій початок, коли Юст зустрічає Єву на порогу свого будинку. Вони починають розмову, трохи фліртуючи, але їх переривають двоє злодюжок, які грабують Єву на очах у хлопця. Юст вирішує піти за злочинцями, повернути сумку і завоювати серце дівчини.

Весь світ для тебе / A Whole World for a Little World
Франція / Fabrice Bracq / мелодрама /
Жінка розповідає своїй дитині чудову історію в дусі казок про принців і принцес і поринає у спогади, щоб поділитися ними з малятком.

Чемпіон / Champion
Швеція / Måns Berthas / мелодрама /
Сувора середина зими. Скрижанілий шлюб в будинку на відшибі. Людина з минулого повертається, щоб помститися, і давно втрачені почуття оживають. Починається безмовна битва, і нескінченному любовному трикутнику приходить кінець.

Організатор перегляду у Чернівцях – Kinomaydan.ua. Координатор – Григорій Боб.

Коментарі