Новини

Студентка ЧНУ стала Послом європейської молоді

Ініціатива «Young European Ambassadors» є складовою програми Європейського Союзу.

Студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Валентина Рудка стала Послом європейської молоді (Young European Ambassador) у Чернівцях. Про це повідомляють на сайті вишу.

Ініціатива «Young European Ambassadors» є складовою програми Європейського Союзу «EU Neighborhood East». А завдання Послів європейської молоді полягає у кооперації із молоддю країн ЄС та країн Східного партнерства, а також передбачає обмін досвідом, застосування практик молодіжної політики, обговорення спільних питань та представлення молодіжної спільноти на міжнародному та національному рівнях.

«Ця ініціатива налаштовує на думку, що, незважаючи на культурні та історичні розбіжності, нас усіх об‘єднує глобалізоване теперішнє і, як наслідок, спільне майбутнє. Пройшовши ретельний відбір та співбесіду, я щаслива доєднатись до національної спільноти амбасадорів. Це унікальна можливість для застосування своїх теоретичних знань і розширення мережі нетворкінгу, особливо для студента-міжнародника. Декілька місяців тому європейська спільнота відзначала 10-ту річницю програми Східного партнерства, що об‘єднує Україну, Грузію, Вірменію, Білорусь, Молдову й Азербайджан з країнами ЄС. Впродовж останніх десяти років партнери активно працювали над розвитком демократії, зміцненням державних структур та економіки. Наразі ж Брюссель ставить перед собою завдання забезпечити розвиток молодих потенційних кадрів, які б продовжили позитивну динаміку імплементації змін», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відтепер студенти ЧНУ можуть семестр навчатися у США.

Коментарі