Новини

На Буковині розпочали ремонт дороги на «Порубне» до кордону з Румунією

Це автошлях міжнародного значення, який сполучає Україну з Румунією через КПП «Порубне».

Фото ілюстративне

Ремонт ділянки дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече у Чернівецькій області розпочали учора, 10 жовтня. Це автошлях міжнародного значення, який сполучає Україну з Румунією через КПП «Порубне». Роботи неподалік кордону виконує Буковельська фірма «ПБС». Про це на своїй сторінці у фейсбуку  повідомила фірма-підрядника.

«Це буде капітальний ремонт дороги. Ми розширимо проїзну частину з 7 до 12,5 метрів. Буде чотири смуги для руху. Також додатково підсилимо дорожню основу. Тут передбачено два типи регенерованої суміші. На примиканнях влаштуємо геотекстильну сітку. Укладемо два шари асфальтобетону – 10 сантиметрів крупнозернистої суміші та 5 сантиметрів щебенево-мастикового асфальтобетону. Звичайно, нанесемо пластикову дорожню розмітку, зробимо освітлення. А в населеному пункті буде тротуар»,  — розповів головний інженер ТОВ «ПБС» Володимир Бигар.

Спершу відремонтують ділянку довжиною 3,144 кілометри. Розпочинають роботи від км 536+918 неподалік села Тереблече і рухаються у бік пункту пропуску.

«КПП «Порубне» — наразі єдиний чинний міжнародний автомобільний пункт пропуску з Румунією у Чернівецькій області. Тому дорога, яка туди веде, є надзвичайно важливою не лише для області, а й для всієї України. Ділянка буде відремонтована у найкоротші терміни. А ми будемо звертатися до Уряду, щоб передбачити кошти на наступний рік для ремонту ще кількох ділянок цієї дороги М-19», — зазначив в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк.

Відремонтувати проїжджу частину працівники «ПБС» планують до кінця місяця, якщо будуть сприятливі погодні умови.

Фото facebook.com/pbsroads/

Коментарі