Афіша, Новини

Скрипаль Костянтин Лукинюк зіграє у Чернівцях два концерти

Хлопець виступить у філармонії 10 то 17 жовтня.

Чернівецький скрипаль Костянтин Лукинюк, який нещодавно повернувся з навчання в США, зіграє в жовтні два концерти в обласній філармонії.

Перший виступ відубдеться 10 жовтня. Він дасть концерт із піаністкою Оленою Кнігніцькою. Виступ розпочнеться о 18:30. У програмі будуть твори Баха, Паганіні, Моцарта, Венявського, Брамса, Равеля та Крейслера.

У коментарі «Шпальті» Костя розповів, що з цією програмою він поїде на міжнародний конкурс скрипалів імені Олега Криси, який відбудеться у Львові 17-27 жовтня.

«Це програма першого та другого туру конкурсу. Зараз дуже посилено проходять репетиції з піаністкою Альоною, вона дуже енергійна і горить бажанням творити хорошу музику. Концерт буде дуже різноманітним, гратиму твори різних композиторів із періодів бароко, класицизму, романтизму та імпресіонізму. В кінці концерту готуємо спеціальний подарунок для всіх глядачів і особливо моїх учителів із музичної школи та училища, в обох цього року ювілеї», – розповів «Шпальті» скрипаль.

Читайте також: Скрипка допомогла вижити в США. Костянтин Лукинюк про вуличну музику, концерти та Чернівці. Фото, відео

Також він виступить із симфонічним оркестром 17 жовтня. 

«На концерті з симфонічним я зіграю третій тур конкурсу. Прозвучить концерт Брамса для скрипки, який вважається одним із 5 основних і наймасштабніших концертів в скрипковому репертуарі. Після нього я зіграю 5ий концерт Станковича, присвячений Олегу Крисі з цікавою назвою «Питання без відповіді». Ну а на завершення я зіграю віртуозну «Циганку» Равеля в аранжуванні для скрипки з оркестром. Буде круто! Я всіх чекаю», – розповів хлопець «Шпальті».

Квитки на концерти можна придбати у касі філармонії, на сайті kasa.in.ua або замовити за телефоном 0997500885.

Нагадаємо, Костянтин після приїзду вже зіграв благодійний концерт у Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Так хлопець зібрав на навчання трохи більше 300 доларів. На концертах у приміщенні філармонії також буде благодійна скринька, й охочі зможуть допомогти музикантові з коштами на навчання в Істменській школі в США.

Довідка

Костянтину Лукинюку 20 років. Хлопець навчався в Чернівецькій музичній школі №2 та у коледжі мистецтв імені С. Воробкевича. Він є лауреатом низки музичних конкурсів. Талант хлопця помітив відомий скрипаль Олег Криса, який подарував йому інструмент та запросив на навчання в Америку в Істменівську музичну школу. Зараз хлопець узяв академвіпустку і повернувся на семестр додому.

 

 

Коментарі