Новини

На вулиці Текстильників у Чернівцях відкрили сортувальну станцію. Фото

Туди кожен охочий зможе принести відсортований картон, папір, пляшки та скло. 

У Чернівцях на вулиці Текстильників, 1 з’явилася ще одна локація із підземними смітниками. Нагадаємо, що перші підземні контейнери встановили на провулку Миру. Вони з’явилися завдяки проєкту «ЕкоDrEaM», який торік набрав 643 голоси і посів четверте місце серед великих програм «Бюджету участі Чернівці».

У коментарі «Шпальті» авторки проєкту Зоряна КорчинськаТетяна Орлецька та Антоніна Ясінська розповіли, що це вже другий проєкт, який вони подали і реалізували завдяки «Бюджету ініціатив».

«Наш перший проєкт поруч із підземними смітниками – це спортивний майданчик. Ідея другого виникла торік, адже тема сортування сміття є дуже важливою і ми захотіли впровадити її у нас. Коли смітники стоять під відкритим небом, то в будь-який момент хтось може взяти і розтягнути сміття вулицею. Також це неохайний вигляд зовні, а ми хотіли зробити це таким чином, щоб було гарно, приємно та по-сучасному. Тому вирішили написати такий проєкт. Раді, що нам вдалося реалізувати його», – розповідає Зоряна Корчинська.

За словами Тетяни Орлецької, окрім підземних смітників, вони облаштували й сортувальну станцію сміття.

«Один раз на тиждень буде такий собі «День відкритих дверей» на сортувальній станції, де всі, хто має вдома відсортоване сміття, зможе принести його сюди. Бо до цього часу сміття, яке ми сортували, викидали у різні контейнери, а їх все одно вивозили на одне сміттєзвалище», – зазначає авторка проєкту.

Тож зараз кожен охочий зможе принести на станцію відсортований картон, папір, пляшки та скло. Після чого, вторсировину забиратиме ТзОВ «УКРВТОРСИРОВИНА».

Одна із авторок проєкту Антоніна Ясінська зазначила, що дохід від здачі відсортованого сміття будуть витрачати на озеленення території мікрорайону.

 

Фото Ірини Болести

 

Коментарі