Новини

У Чернівцях закупили три автомобілі для надання невідкладної допомоги дітям

Лікарі дитячої поліклініки виїжджають на виклики з 9:00 до 20:00.

mdp.cv.ua

Для КНП «Міська дитяча поліклініка» придбали три автомобілі для надання медичної допомоги дітям при невідкладних станах вдома. Невідкладну допомогу надають з 8:00 до 20:00 лікарі-педіатри поліклініки, за необхідності з виїздом додому до пацієнта. Про це повідомляють на сайті КНП «Міська дитяча поліклініка».

«На підприємстві закуплено додатково три нових авто для цієї роботи та забезпечують всі 4 відділення ПМД. Всі дії персоналу відповідають наказу МОЗ Украіни N408.Для забезпечення відповідної якісної та своєчасної допомоги, батькам треба звертатися до лікаря-педіатра, з яким укладена декларація», – написав на сторінці у фйесбук головний лікар КНП «Міська дитяча поліклініка» Іван Хорошенюк.

Також він зазначив, що інформацію про черговість надання невідкладної допомоги педіатрами можна отримати у завідувачів ПМД та старших сестер відділень, які забезпечують формування та дотримання графіку роботи лікарів.

Що входить до невідкладних станів:

  1. Підвищення температури тіла вище 39° С і вище, яка не піддається медикаментозним жарознижувальним препаратам;
  2. Неодноразова блювота або пронос з вираженою в’ялістю дитини;
  3. Наявність висипки, яка супроводжується високою температурою тіла;
  4. Втрата свідомості;
  5. Порушення дихання, яке супроводжується шумним свистячим диханням;
  6. Напад бронхіальної астми.

Перелік станів є умовним, тому при виникненні  розладів в стані здоров’я в дитини необхідно інформувати лікаря, з яким укладена декларація з метою об’єктивної оцінки стану важкості дитини лікарем-педіатром.

Також на сайті поліклініки просять враховувати цю медичну послугу і не використовувати її при станах, які не підпадають під визначення «невідкладні стани». Всю інформацію можете отримати у лікаря-педіатра, з яким укладено декларацію.

 

Коментарі