Новини

У Чернівцях відкрили виставку живопису Марини Рибачук. Фото

На виставці «Чернівецькі арабески» представлено 50 робіт олійного живопису. 

2 жовтня в Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили виставку живопису «Чернівецькі арабески» місцевої художниці Марини Рибачук.

Виставка живопису чернівецької художниці, членкині Національної спілки художників України Марини Рибачук присвячена ювілею хужожниці та Дню міста Чернівців.

Тут представлені міські пейзажі відомих історичних та культурних перлин нашого стародавнього міста, етюди затишних куточків середмістя, портрети будинків, двориків. Загалом на виставці представлено 50 робіт олійного живопису.

«Перша виставка була у «Вернісажі», а тепер я зробила виставку, яка присвячена тільки Чернівцям, їх архітектурному пейзажу. Ми давно запланували її з музеєм, тому що архітектурний пейзаж нашого рідного міста – це моя основна тема творчості. Я вже більше 20 років постійно пишу. Я люблю цю тему і мені здається, що вона мені дається. Поки є сили, буду ще працювати саме на планері. Тому що треба писати про місто, яке є зараз. По тому, що пишуть художники-сучасники початку нашого століття, будуть дивитися, як ми сприймали місто через мистецькі твори», – розповіла Марина Рибачук у коментарі «Шпальті».

Фоторепортаж із попередньої виставки мисткині дивіться тут.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі