Новини

Мистецькі подорожі. Марина Рибачук презентувала у Чернівцях свою ювілейну виставку. Фото

Кожен охочий може переглянути виставку до 15 вересня.

3 вересня у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Франка, 15) відбулося відкриття ювілейної виставки чернівецької художниці, членкині Національної спілки художників України Марини Рибачук.

Виставка «Мистецькі подорожі» присвячена 55-річчю з дня народження мисткині.

Кожен охочий може переглянути живописні твори художниці до 15 вересня. Картини, які представлені на виставці, Марина писала в Україні та закордоном.

Довідка

Марина Рибачук народилася 7 вересня 1964 року в Донецькій області. З 1980-го проживає в Чернівцях. Живопису та малюнку навчалася у студії народного художника Івана Холоменюка. Вищу освіту здобула на художньо-графічному факультеті Івано-Франківського педінституту імені Василя Стефаника.

Членкиня Національної спілки художників України з 2010 року. Лауреатка міжнародної літературно-мистецької премії імені Ольги Кобилянської в номінації образотворче мистецтво (2013). Живе та працює в Чернівцях, наразі – вільна художниця.

Картини Марини Рибачук зберігають у Чернівецькому обласному художньому музеї, Чернівецькому будинку-музеї Ольги Кобилянської, у музеї видатних діячів української культури (музей Лесі Українки) в Києві, в музеї історії Буковини міста Сучави (Румунія), в осередку спілки гуцулів Румунії в селі Репедя Марамориш (Румунія), в колекції Темістокля та Орисі Вірст у місті Лес Іссамбр (Прованс, Франція) та багатьох приватних і офіційних колекціях в Україні та світі.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі