Новини

У Чернівцях планують встановити рекорд України з плетення маскувальної сітки для армії

Волонтери хочуть сплести 700 метрів сітки і розгорнути її однією з чернівецьких вулиць. 

Фото baza.zruchno.com.ua

5 жовтня волонтери планують встановити у Чернівцях рекорд України з плетення маскувальної сітки для армії. Як розповіла у коментарі «Шпальті» волонтерка Олена Кміт, таким чином вони хочуть зробити місту подарунок до 611-ої річниці та допомогти військовим на передовій. Сітка, зокрема, маскує бійців від снайперів.

«Збір людей анонсуємо на восьму ранку. О дев’ятій розпочнемо працювати біля приміщення ОДА. Наразі до встановлення нашого рекорду долучилися 47 команд, які будуть упродовж дня плести сітку на 24 двосторонніх каркасах. Здебільшого сформовані групи – студенти та учні чернівецьких навчальних закладів. Команди будуть змагатися між собою і працювати на швидкість», –розповіла волонтерка.

До Чернівців у цей день приїдуть близько 50 волонтерів з усієї країни, які плетуть маскувальні сітки. Вони навчатимуть новачків, як це правильно робити, тож долучитися до встановлення рекорду може кожен.

«Поки що є можливість сформувати нову команду до участі, у складі мають бути щонайменше 25 людей. Охочі можуть допомогти нам зібрати ще більше зеленої тканини. Також до акції може долучитися будь-хто з перехожих. Просто оберете команду і будете працювати з ними. Завадою не стануть навіть діти, адже поки батьки будуть плести сітки, поруч волонтери розважатимуть малечу. Ми створили всі умови, щоб максимально комфортно встановити цей рекорд», додала пані Олена.

Волонтери планують сплести 700-метрову маскувальну сітку для армії. З 18:00 до 18:30 правоохоронці перекриють рух на вулиці Котляревського, де волонтери розтягнуть сплетену сітку на всю довжину. Опісля місто зможе отримати офіційний сертифікат Книги рекордів України.

Деталі за за телефонами: 0673722521, 0991019415

 

 

Коментарі