Новини

Чернівчан запрошують на рандеву з Таїсією Наконечною

На зустрічі можна буде обговорювати вже відомі книжки авторки та довідатися про її нові досвіди.

2 жовтня у Літературному целанівському центрі (вулиця Кобилянської, 51) відбудеться зустріч із письменницею Таїсією Наконечною «Антиконцептуальні читання, або Рандеву без усякої мети». Початок о 18:30.

Кожен охочий матиме змогу поспілкуватися з Таїсією Наконечною про вже відомі книжки, а також почути нові твори письменниці, довідатися про її досвіди та плани.

Таїсія Наконечна (Заплітна) – українська письменниця, перекладачка та художниця. Народилася 1985 року в Чернівецькій області.

Вона учасниця та переможниця численних юнацьких літературних конкурсів, серед яких і відбірковий етап поетичного конкурсу «Молоде вино» в 2002 році в Кам’янці-Подільському.

2003-го стала лавреаткою поетичного конкурсу для молодих поетів імені Вадима Коваля (Чернівці) зі своєю першою збіркою «Безріччя». Декілька років поспіль брала активну участь у літературному житті Чернівців.

Вірші публікувалися в місцевій періодиці та антологіях «Вигране» (Чернівці, 2006) і «70 віршів» (Чернівці, 2010). 2017-го у видавництві «Лілея-НВ» вийшла друком друга книжка авторки «Солов’ї з Шаоліня», яку в рамках презентаційного туру представили читачам 11 міст України.

Нині Таїсія Наконечна живе і працює в Бельгії, в місті Гент, де також вивчає образотворче мистецтво в Академії Святого Луки (SLA Gent).

 

 

Коментарі