Новини, Перша шпальта

Унікальний випадок. У Чернівцях народилися сіамські близнюки

Лікарі не пригадують у Чернівцях інших таких випадків, а в Україні востаннє такі близнюки народилися у 2012 році.

Фото: Omar Lopez

У Чернівцях у ніч на 28 вересня в пологовому будинку №2  народилися сіамські близнюки.

Як розповіла у коментарі «Шпальті»  медична директорка КНП «Пологовий будинок №2» Світлана Ткачик, у дівчаток одне тіло на двох.

«У них одне тіло і дві голови. Дві ноги, дві руки… Зараз вони під наглядом у реанімаційному відділенні. Дуже важливо зробити повне обстеження, аби виявити, які органи в них спільні, а які роздільні…», – розповіла лікарка.

Мама новонароджених із Чернівецької області. Про патологію їй повідомили на першому ж УЗД скрінінгу. Жінці пропонували перервати вагітність, та вона вирішила народжувати.

Пологи приймала хірургічна бригада на чолі з головним лікарем медзакладу Альбертом Куріциним та медичною директоркою пологового будинку Світланою Ткачик.

«Мама зараз стабільна. Планово вона мала народжувати на 36 тижні у Києві. Пологи виявилися передчасними. Вона народила у терміні 34-35 тижнів, тож залишили її тут. Це був особливий кесарський розтин. Ми говорили з лікарями і зрозуміли, що за останні 50 років таких близнюків у нашій області точно не було. Це перший такий випадок на Буковині. А в Україні востаннє сіамські близнята народилися у 2012 в Краматорську.  Загалом він унікальний у всьому світі», – додала Світлана Ткачик.

 

 

Коментарі