Новини

Софія Березіна презентувала у Чернівцях книгу про євреїв Буковини. Фото

«Євреї Буковини. Славні імена» – вже четверта книжка авторки з цієї серії.

У рамках фестивалю «БукФест» у Чернівецькій обласній бібліотеці відбулася презентація четвертої книжки економістки та історикині Софії Березіної із серії «Євреї Буковини. Славні імена».

Софія Березіна у своїх книгах на основі матеріалів бесід та інтерв’ю, листів, архівних і опублікованих джерел і матеріалів преси висвітлила сторінки з життя та діяльности видатних особистостей – євреїв, які народилися чи проживали певний час на Буковині.

«Я не була впевнена, що зможу знайти 120 славних особистостей для четвертої книги. Але крок за кроком, і ці особистості з’явилися у моєму житті, а тепер із ними може познайомитися читач», – розповіла Софія Березіна. – Це книга про людей, які намагалися сьогодні робити свою справу добре, а завтра ще краще. Вони не хотіли завершити життя на сумній ноті поразки. А саме такими і живий світ! Пошук інформації про цих людей захопив мене. Сподіваюся, для читачів ця книга також буде захопливою», – додала авторка.

Зокрема у книжці можна прочитати про відому лікарку, вчену Сару Вельт. Вона стала першою педіаторкою в лікарні «Гора Сіней» (Нью-Йорк), де 23 роки очолювала дитячу клініку.

Знайдете і розповідь про Біна Натана – учасника революційного руху на Буковині та Другої світової війни. Можна попоповнити знання про видатного тренера з шахів – Альберта Гурвіча, який виховав декількох міжнародних майстрів.

Загалом, на читача чекає чимало цікавих історій про талановитих та унікальних людей, які так чи інакше були пов’язані з Буковиною.

У книзі – опис життя відомих євреїв, доповненей фотографіями, досягненнями, нагородами. Зібрано багато інформації, яка стане корисною для всіх, кому цікава історія Буковини.

Фото Альони Чорної

 

Коментарі