Новини

У Чернівцях виступив видатний джазовий піаніст Кшиштоф Кобилінський. Фото

Разом із музикантом до Чернівців завітав засновник і генеральний продюсер Міжнародного джазового фестивалю «Єдність» Сергій Грабар.

25 вересня в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка у рамках туру «Piano Solo» виступив видатний джазовий піаніст Кшиштоф Кобилінський. Разом із музикантом до Чернівців завітав засновник і генеральний продюсер Міжнародного джазового фестивалю «Єдність» Сергій Грабар.

Неймовірно легка та лірична авторська музика, в якій етно та класика невимушено поєднуються у вирі імпровізацій, не залишила байдужими навіть найвибагливіших поціновувачів джазу. Музика Кшиштофа лірична, весела і зворушлива. Кожна п’єса сповнена чудовою гармонією та чуттєвістю.

З організаційного боку Кшиштоф Кобилінський також є ідейним натхненником та директором фестивалів PalmJazz та Filharmonia, а також відомого Культурного центру «Джазовія» в Глівіце.

Як писав французький акордеоніст Рішар Гальяно: «Композиції Кшиштофа Кобилінського прекрасні. Його музика – це подорож у часі і подібна до кінофільму».

Кшиштоф Кобилінський– польський композитор, аранжувальник, піаніст та джазовий музикант, який вдало вносить у свої твори інші жанри, такі як етно або класична музика. Автор декількох десятків альбомів та концертних версій проєктів, у яких брали участь представники провідної польської та світової джазової сцени, він створює музику та виступає у таких форматах: фортепіано соло, у дуеті зі всесвітньо відомими віртуозами (зокрема Ерік Труффаз, Даніеле Ді Бонавентур, Білл Еванс Реут Рівк), у міжнародному оригінальному квінтеті KK Pearls. Його композиції виконують Ренді Брекер, Рішар Гальяно, Майк Стерн, Трилок Гурту та десятки інших артистів.

Захід організували Всеукраїнська Асоціація джазу та Польський інститут у Києві.

Фото Альони Чорної

Коментарі