У Чернівцях відкрили виставку однієї картини художника з аутизмом Данила Гулька. Фото

Ця виставка була сюрпризом для Данилка на честь його дня народження.

24 вересня в Целанівському центрі у Чернівцях відкрилася виставка однієї картини юного художника з розладом аутичного спектра Данилка Гулька.

Вона була сюрпризом для Данилка на честь його 15-річчя. З нагоди свята його наставниця Христя Венгринюк спільно з мамою хлопчика вирішили зробити виставку однієї картини. Цією картиною вони представили майбутній проєкт Данилка «Веретка».

«Цей проєкт – ідея Христі. Вона запропонувала йому щось дуже цікаве, автентичне. І Данилко охоче погодився. Вдома у нас уже є декілька робіт, проте незавершених. А сьогодні презентуємо першу картину з цього проєкту. Це зовсім інший характер робіт, хоч стиль Данилка все одно зберігається. Для нього це трошки складніше, бо тут перед ним є більше конкретних завдань. Але йому це подобається, і ми сподіваємося, що найближчий рік зможемо презентувати цілий проєкт», – додала мама художника.

Про те, як талановитий художник створював картину, розповіла наставниця Данилка Христя Венгринюк. 

«Ми передивилися різні вереточки, які є ознакою українськости. Я показала такі примітивні веретки… Але вони зробили роботу складнішою. Данилко сам усе креслив, вимірював, користувався такими величезними лінійками. За такий невеликий термін він зробив величезну роботу. Й отримав від того величезне задоволення. Я тільки мінімально консультувала його онлайн».

Поки Христя була закордоном, над процесом створення картини спостерігала також мистецтвознавиця Наталія Богомаз.

За словами Христі, це людина, котра повірила у нього, веде його за руку та завжди підтримує.

«Рада, що не помилилася, коли сказала, що Данилко буде великим художником. Це унікум. Як фахівчиня сучасного мистецтва можу сказати, що Данилко є художником не українського пошиву, він – художник світу», – сказала Наталія Богомаз.

Насамкінець мама Данилка подякувала всім, хто цікавиться творчістю її сина.

«Наш шлях був нелегкий, але зараз ми отримуємо задоволення від усього, що з нами відбувається. Дякую, що ви любите та підтримуєте його», сказала Альона Гулько.

Нагадаємо, нещодавно Данилко презентував виставку пейзажних картин. Фото робіт та історію юного художника дивіться тут.

Картина деякий час буде у Целанівському центрі, тож подивитися на новий витвір художника можуть усі охочі.

 

Залишити відгук