Афіша, Новини

Костянтин Лукинюк зіграє концерт у філармонії в Чернівцях

Він зіграє програму, з якою поїде на іменний конкурс скрипалів імені Олега Криси.

фото “Шпальти”

10 жовтня в Чернівецькій обласній філармонії виступить 20-річний скрипаль із Чернівців Костянтин Лукинюк.

Він дасть концерт із піаністкою Оленою Кнігніцькою. Виступ розпочнеться о 18:30. У програмі будуть твори Баха, Паганіні, Моцарта, Венявського, Брамса, Равеля та Крейслера. Скрипаль розповів у коментарі «Шпальті», що з цією програмою він поїде на міжнародний конкурс скрипалів імені Олега Криси, який відбудеться у Львові 17-27 жовтня.

«Це програма першого та другого туру конкурсу. Зараз дуже посилено проходять репетиції з піаністкою Альоною, вона дуже енергійна і горить бажанням творити хорошу музику. Концерт буде дуже різноманітним, гратиму твори різних композиторів із періодів бароко, класицизму, романтизму та імпресіонізму. В кінці концерту готуємо спеціальний подарунок для всіх глядачів і особливо моїх учителів із музичної школи та училища, в обох цього року ювілеї. Буде круто!» – розповів «Шпальті» скрипаль.

Нагадаємо, це вже другий концерт скрипаля, відколи він приїхав із навчання в США до Чернівців. Костянтин уже зіграв благодійний концерт у Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Так хлопець зібрав на навчання трохи більше 300 доларів.

На концерті у приміщенні філармонії також буде благодійна скринька, й охочі зможуть допомогти музикантові з коштами на навчання в Істменській школі в США.

Довідка

Костянтину Лукинюку 20 років. Хлопець навчався в Чернівецькій музичній школі №2 та у коледжі мистецтв імені С. Воробкевича. Він є лауреатом низки музичних конкурсів. Талант хлопця помітив відомий скрипаль Олег Криса, який подарував йому інструмент та запросив на навчання в Америку в Істменівську музичну школу. Зараз хлопець узяв академвіпустку і повернувся на семестр додому.

 

Коментарі