Новини

Енергоефективність. У Чернівцях утеплюють навчальні заклади

До кінця року планують завершити систему опалення й утеплити фасади у 15 школах та садочках.

фото kyo azuma, unsplash.com

У Чернівцях у рамках проєкту «Енергоефективність у бюджетних будівлях міста» розпочали ремонтні роботи у загальноосвітніх та дитячих навчальних закладах. Нині, незважаючи на початок нового навчального року, у школах та садочках триває ремонт. Про це у коментарі «Шпальті» розповів заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк. За його словами, цей проєкт не розрахований тільки на канікулярний період, тому роботи проводять упродовж всього часу.

 «У нас за контрактом вказано, що роботи реалізуватимуть упродовж всього наступного року. Освітні процеси працюють паралельно. Десь підселяють учнів, деякі кабінети звільняють. Це і в садочках роблять, і у школах. Коли, наприклад, роблять фасад, це не впливає на навчальний процес. Роботи, пов’язані з перфораторами, роблять у позаурочний період. Щодо безпеки – все також ретельно продумано. Навіть мови немає про ймовірний травматизм учнів», – розповів Володимир Середюк.

За словами посадовця, зараз роботи проводять у 15 закладах. Це ДНЗ №52, 10, 18, 26, 20, 8, 35, 43, 27, 23, 2, 17, поліклініка №1, гімназія №1 та ЗОШ № 24.

 «Перша гімназія – фасад закінчений. У 24-ій школі зараз лише систему опалення треба закінчити. 35-ий, 8-ий та 52-ий садочки разом із 22-ою школою вже і встигли перезимувати. Нині наші першочергові завдання – завершити систему опалення й утеплення фасадів до початку опалювального сезону. Наприкінці року оголосимо тендер на наступні навчальні заклади, щоб до кінця року ми остаточно закрили цей проєкт», – сказав Володимир Середюк.

 

Коментарі