Новини

Енергоефективність. У Чернівцях утеплюють три навчальних заклади. Фото

Тут замінили всі вікна та двері на металопластикові та утеплили фасади. 

У Чернівцях у рамках проєкту «Енергоефективність у бюджетних будівлях міста» тривають роботи в трьох чернівецьких загальоноосвітніх навчальних закладах.

Підрядна організація ПП «Грейп 2002» виконує ремонтні роботи в школі №24. Загальна їх сума – 11 219 тисяч гривень.

Як передає пресслужба міської ради, станом на 1 серпня на цьому об’єкті виконали роботи на суму 3915 тисяч гривень. Зокрема тут підрядники пофарбували та утеплили фасади будівлі зі шпаклівкою «Короїд», влаштували водостічну систему на будівлі, замінили 100% дерев’яних вікон на металопластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками, дерев’яні двері – на металопластикові, демонтували стару систему опалення.

На об’єкті ще необхідно утеплити цокольні приміщення, здійснити електротехнічні роботи, замінити системи опалення з установкою індивідуального теплового пункту, зробити реконструкцію систем вентиляції тощо.

Ремонт гімназії №1 здійснює підрядна організація ТОВ «Навітехсервіс». Вартість виконання робіт – 13 968 тисяч гривень. Тут уже утеплили фасади будівлі шпаклівкою «Короїд», на 90% пофарбували фасад. Також тут замінили всі дерев’яні вікна та двері на металопластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками. Окрім цього, розпочали влаштовувати відмостку.

Тут іще мають виконати електротехнічні роботи, покласти віконні відливи та водостічну систему даху будівлі, замінити систему опалення з установкою ІТП. Окрім цього, зроблять реконструкцію системи вентиляції, утеплять цоколь будівлі.

Ремонт ЗНЗ №22 у рамках проєкту вартуватиме 21868 тисяч гривень. Роботи виконали вже на суму 13797 тисяч. Тут також утеплили та пофарбували фасади, замінили всі  дерев’яні вікна та двері на пластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками, замінили вхідні двері.

В цій школі змонтували систему витяжної вентиляції в харчоблоці, налагодили та запустили в роботу індивідуальний тепловий пункт (ІТП) та систему опалення будівлі. Тут виконали роботи з влаштування внутрішніх віконних відкосів, утеплили перекриття покрівлі та змонтували децентралізовані рекупераційні установки.

Тут підрядник ще має зробити частковий демонтаж шатрової покрівлі, домурувати парапети та вентканали, змонтувати ПВХ мембрани, утеплити цоколь будівлі, влаштувати відмостки, завершити роботи з реконструкції системи вентиляції (установка витяжного вентилятора на покрівлі, електротехнічні роботи (заміна розподільчих та силових щитків, заміна світильників та ламп освітлення на енергозберігальні, заживлення рекуперацій них установок системи вентиляції).

На думку фахівців, після закінчення всіх робіт з енергозбереження заклади освіти зможуть значно економити теплову енергію.

 

 

 

Коментарі