Новини

Чому кіномистецький центр Миколайчука не завершать до Дня міста Чернівців

Кабмін призупинив фінансування субвенції областям.

Кіномистецький центр імені Івана Миколайчука у Чернівцях, який планували здати в експлуатацію восени, до Дня міста, не відкриють. Кабмін призупинив фінансування державних програм. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця управління капітального будівництва Чернівецької міської ради Василина Маковійчук.

За її словами, наразі у казначействі притримують кошти, це 1,5 млн гривень субвенції. А підрядник, який виконує роботи на цьому об’єкті, немає власних коштів, аби завершити роботи.

«Субвенція виділена, але Кабмін призупинив фінансування. Кошти зупинилися у казначействі. А воно не проплачує нічого. Підрядник не має власних коштів, адже йому не заплатили ще за виконані роботи. А у місцевому бюджеті ми вже вичерпали ліміт коштів», – каже Василина Маковійчук.

Загалом для завершення реконструкції кіномистецького центру потрібно ще чотири млн гривень. 1,5 млн – очікують державної субвенції, решта суми – від перерозподілу коштів з інших об’єктів.

За словами начальниці управління капітального будівництва ЧМР, об’єкт до Дня міста не завершать. Також у приміщенні центру навряд чи можна буде провести якісь кіномистецькі заходи 5-6 жовтня. Адже ще потрібно завершити роботи з підключення зовнішнього електропостачання (реконструкція трансформаторної підстанції). Також відклали покупку дизель-генератора, який має забезпечити першу категорію постачання електроенергії.

Нагадаємо, дату завершення об’єкта переносили вже декілька разів. Раніше планували здати кіномистецький центр імені Івана Миколайчука до 14 червня, річниці з дня народження актора. Відтак перенесли здачу об’єкта на липень.

Реконструкцію об’єкта розпочали ще 2008 року. Загальна кошторисна вартість – понад 41 млн гривень.

 

Коментарі