Новини

Фільм чернівецького режисера став кандидатом на здобуття Європейської кінонагороди

Стрічка отримала престижну нагороду на кінофестивалі в Греції.

Короткометражний фільм чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» отримав престижну нагороду на кінофестивалі в Греції та став кандидатом на здобуття Європейської кінонагороди.

21 вересня в місті Драмі (Греція) відбулося нагородження учасників міжнародного кінофестивалю «SHORT FILM FESTIVAL IN DRAMA». Цей фестиваль ­– один із 20-ти, які кваліфікують кандидатів на здобуття Європейської кінонагороди в категорії кращий короткометражний фільм.

Європейська кінонагорода, або так званий Європейський «Оскар», вручає Європейська кіноакадемія щороку з 1988 року. Це головна кінонагорода року для кінематографістів з усієї Європи.

Фільм «Штангіст» – дебютна короткометражна ігрова робота режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, профінансована Державним агентством України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej  та  Stowarzyszenie Filmowców Polskich). Це 11 нагорода фільму «Штангіст» та 30-ий кінофестиваль, на який відібрали стрічку.

Наразі режисер працює над створенням дебютного повнометражного фільму «ПАМФІР», який став переможцем 11 пітчингу від Державного агентства України з питань кіно.

 

Коментарі