Новини

Коли до Чернівців прийде потепління

З наступного тижня у Чернівцях буде бабине літо.

Уже завтра, 22 вересня, у Чернівцях та всій Україні відчутно потепліє. Температура повітря прогріється до 20 градусів. Про це на своїй сторінці у фейсбуку написала синопткиня Наталка Діденко.

«Усі в неділю – на вулиці! Бо завтра, 22 вересня, в Україні буде сонячно та відчутно потепліє. Температура повітря впродовж дня становитиме +17-+23 градуси.
Свій синоптичний ексклюзив матиме схід та північний схід – та у неділю дощі та +14+17 градусів. 
Західного та північно-західного напрямку вітер буде поривчастим, до сильного. Можна трохи розправити плечі, поміняти пуховичок на плащик, нагулятися по скляному містку, відкласти тимчасово куплені милі теплі шкарпетки у котики, навіть позасмагати над Дніпром на лавочках. Адже завтра завершується літо.
З 23 вересня, у День осіннього рівнодення, почне по жменьці збільшуватися ніч. А поки що – літо»
, – йдеться у дописі у фейсбуку.

Також наступного тижня на Буковині буде бабине літо, і повітря вдень прогріється до 20-23 градусів тепла. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

За її словами, цьоготижневе похолодання на території області спричинив циклон із Прибалтики, відбулося вторгнення арктичних повітряних мас, тож ми перебували у тилу цього циклону.

«Уже практично наступний тиждень у Чернівцях буде бабине літо. Антициклон ще пануватиме, буде нова порція тепла, але воно буде осіннім. Повітря вночі буде 10-12 градусів тепла, а вдень поступово прогріватиметься до 20-23», – розповіла вона у коментарі «Шпальті».

Така погода, за словами синопткині, характерна для нашої осені.

Що ж до ранніх заморозків на ґрунті, вони не рекордні. Адже перші такі у Чернівцях спостерігали 15 вересня 1960 року, – зазначила Тетяна Негайдалова.

Коментарі