Новини

У Чернівцях відкрили виставку стародавніх прикрас із бісеру. Фото

Виставку презентували 20 вересня, і триватиме вона до 6 жовтня. 

20 вересня у художньому музеї в Чернівцях (Центральна площа, 10) відбулася презентація книги «Бісерна терапія» та відкриття персональної виставки дизайнерки виробів із бісеру та напівкоштовного каміння Настасії Марусик. 

Майстриня родом із Чернівецької області, та давно живе у США. Жінка досліджує історію створення виробів з бісеру та сама творить оригінальні ексклюзивні прикраси.

У творчому доробку Настасії книги: «Барви Буковини» (2006 рік), «Буковинське вишиття і ткацтво: знаки-символи» (2011 рік). Також два роки тому майстриня видала першу книжку про традиції виготовлення прикрас із бісеру у нашому краї – «Стародавні буковинські вироби з бісеру» (2017 рік). Книга «Бісерна терапія», яку презентували на виставці – вже четверте видання Настасії Марусик. Вона є каталогом власних дизайнерських творів авторки. На виставці представлені 129 виробів саме з цього каталогу.

«Люди мене практично не знають як майстриню, лише як видавчиню. Тому виникла така ідея – приїхати та показати свої роботи», – каже Настасія.

Мисткиня сама освоїла техніку бісероплетіння та у 2013 році заснувала студію «Гердан» при Українському інституті модерного мистецтва у Чикаго.

Виставка у Чернівцях триватиме до 6 жовтня. Ці ж роботи Настасія Марусик виставлятиме у Києві та в Чикаго.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Коментарі