Новини

На Соборній площі вперше пройшов інклюзивний флешмоб

Захід відбувся у рамках проєкту «Світ очима дітей». Участь у акції взяли більше сотні дітей.

18 вересня на Соборній площі вперше пройшов інклюзивний флешмоб «Всі діти рівні, всі діти талановиті».

Захід відбувся у рамках проєкту «Світ очима дітей». Участь у акції взяли більше сотні дітей. 

Координаторка проєкту «Світ очима дітей» Лідія Анциперова розповіла, що головний меседж заходу – привернути суспільну увагу до забезпечення рівних умов доступу та широкого залучення дітей з інвалідністю до сфери культури та мистецтва. А також підтримка ініціатив громадських організацій, які представляють інтереси дітей з інвалідністю, подолання фізичних, психологічних, ментальних бар’єрів у громаді, впровадження змін у сприйнятті соціумом людей з інвалідністю та побудова справедливого і комфортного інклюзивного суспільства для всіх громадян.

Цей проєкт став переможцем конкурсу у програмі «Інклюзивне мистецтво» Українського культурного фонду (УКФ) спільно з Британською Радою в Україні. Безпосередніми учасниками у місті Чернівцях уже стали понад 200 дітей з інвалідністю та їхні родини.

Організатори флешмобу – профспілка «Разом для кожного» та Арт-Інфо Центр «Czernowitz – Чернівці» – у партнерстві з відділенням Дитячого фонду України, управлінням освіти Чернівецької міської ради планують залучили до яскравого дійства понад 200 учасників – дітей шкіл міста, зокрема з різними формами інвалідности, дітей з особливими освітніми потребами, батьків, педагогів, громадськість, волонтерів, студентів ЧНУ.

 

Фото Альони Чорної

 

Коментарі