Новини

Ще буде бабине літо. Якою буде погода у Чернівцях у вересні

З 19 вересня до кінця тижня синоптики прогнозують заморозки на поверхні ґрунту.

З 19 вересня на території області очікують заморозки на поверхні ґрунту, а в горах до 0-5 градусів морозу. Однак уже з наступного тижня на Буковині буде бабине літо, і повітря прогріється вдень до 20-23 градусів тепла. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

«У понеділок ми практично завершили літо. Середньодобові температури всю першу половину вересня були вище 15 градусів тепла. Такі температурні показники належать до літнього періоду», – каже синоптикиня.

За її словами, похолодання на території області спричинив циклон із Прибалтики, відбулося вторгнення арктичних повітряних мас, ми перебуваємо у тилу цього циклону.

«Хоча опади припинилися, але сьогодні будемо відчувати сильний північно-західний вітер до 17-22 м/с. Проясниться, вітер стихне, але відбудеться вихолоджування. Нічні температури очікуємо на рівнині в межах 5-8 градусів тепла, у горах після 20 вересня температура знизиться до 0- -5 градусів, а відзавтра, 19 вересня, і до кінця тижня ми й на рівнині очікуємо заморозки на поверхі ґрунту 0- -2 градуси в пониззі. Удень температури будуть у межах 11-16 градусів тепла», – прогнозує Тетяна Негадайлова.

Уже практично наступний тиждень у Чернівцях буде бабине літо. Антициклон ще пануватиме, буде нова порція тепла, але воно буде осіннім. Повітря вночі буде 10-12 градусів тепла, а вдень поступово прогріватиметься до 20-23. Така погода, за словами синоптикині, характерна для нашої осені.

Що ж до ранніх заморозків на ґрунті, вони не рекордні. Адже перші такі у Чернівцях спостерігали 15 вересня 1960 року, – зазначила Тетяна Негайдалова.

 

 

Коментарі