Афіша, Новини

В’язні Кремля. У Чернівцях проведуть акцію на підтримку незаконно утриманих Росією українців

На Центральній площі встановлять 86 штучних капканів, що відповідає кількості арештованих російською владою політв’язнів.

19 вересня о 12:00 у медіацентрі Belle Vue (вул. Кобилянської, 2) відбудеться пресконференція, на якій представлять останню інформацію про ситуацію з українськими політв’язнями. Родичі полонених поділяться історіями та прикладами безправ’я і залякування, які чинить Російська Федерація й окупаційна влада на Кримському півострові.

Як повідомляють організатори, правозахисники розкажуть про те, як Росія переслідує незгодних із діями Кремля, а також що має зробити українська влада, щоб надати правовий статус та соціальні гарантії політв’язням та їхнім родинам. Ітиметься і про те, яку підтримку можуть надати політв’язням звичайні громадяни.

«Після пресконференції на Центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку встановлять інсталяцію з 86-ти штучних великих капканів, що відповідають кількості арештованих російською владою політв’язнів. Також працюватиме інформаційний намет, у якому чернівчани можуть отримати спеціально створену до акції тематичну газету з інформацією та історіями політв’язнів. Активісти глобальної акції #SaveOlegSentsov запропонують усім охочим написати листа чи підписати листівку для в’язнів Кремля, яку після туру передадуть кожному адресату», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, о 18:00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться показ фільму «Жити, щоб повернутися». Це шість невеликих історій, які розповідають про національний рух кримських татар у їхній боротьбі за повернення до Криму після депортації 1944 року. Після показу фільму на глядачів чекає дискусія про нинішню ситуацію в Криму та політично мотивовані переслідування, а також підтримку і солідарність, яких потребують «в’язні Кремля».

Коментарі