Новини

Сьогодні у Чернівцях стартує фестиваль «Червона рута». Хто виступить першого дня

Організатори фестивалю розповіли про хедлайнерів та їхнє завдання.

Сьогодні, 17 вересня, Чернівці вітають учасників фестивалю «Червона рута», який святкує 30-річний ювілей. У перший день заходу відбудеться концерт-відкриття, під час якого виступлять Національний симфонічний оркестр, хор Чернівецької філармонії, джазова ритмо-група та солісти (переможці різних років цього фестивалю).

«Ми два роки працювали, аби Чернівці могли зустріти гостей із різних міст України та провести цей фестиваль», – зазначив під час конференції міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

За словами виконавчого директора «Червоної рути» Мирослава Мельника, цього року фестиваль буде молодіжним, також згадають знаних українських співаків та гуртів. У фіналі близько тисячі виконавців, також є гості з-за кордону.

«Сьогодні знаковий день і серйозна подія – відбудеться концерт відкриття фестивалю. У ньому візьмуть участь головний колектив України – це Національний симфонічний оркестр (диригент Володимир Сіренко), хор Чернівецької обласної філармонії, джазова ритмо-група, а також солісти, переможці фестивалю «Червона рута» різних років», – зазначив Мирослав Мельник.

Концерт розпочнеться о 17:00  у Літньому театрі. У наступні дні фестивалю будуть конкурси зранку до вечора. Головна локація – Літній театр. Також виступатимуть у залі обласної Чернівецької філармонії, Юності Буковини та Центральному палаці культури.

Хедлайнерами ювілейного фестивалю будуть переможці конкурсу, у Чернівцях народяться нові зірки, зазначають організатори.

«Зроблена велика робота, прослуховували наших виконавців по всій країні. І можу запевнити, що молодь, яка відібрана на ювілейний фестиваль, – це вже сформовані музиканти, нова формація людей, які готові перейняти на себе відповідальність, закладену до цього. Це сформовані особистості і в ідеологічному плані, і як виконавці. Наше завдання – направити їх у це русло, аби вони прославляли і несли звання українця», – зазначив режисер фестивалю «Червона рута» Віталій Калітовський.

Також, за словами режисера, на цьому фестивалі буде багато відкриттів і артистичних, і жанрових.

Чернівчан та гостей міста запрошують на всі концерти.

Вхід вільний.

 

Коментарі