Афіша, Новини

З’явилася програма заходів ювілейного фестивалю «Червона рута» у Чернівцях

До фінальних змагань запросили майже 950 учасників з-поміж 5000.З 17 по 22 вересня у Чернівцях відбудеться ювілейний Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута-2019». Цьогоріч у ньому візьмуть участь солісти і гурти з кожної області України, переможці відбіркових конкурсів 2019 року та зірки української масової музики. Як повідомляють організатори, цього року до фінальних змагань запросили майже 950 учасників із-поміж 5000, котрих прослуховували по всій Україні впродовж 2018-го.

Основним завданням функціонування фестивалю є здійснення громадської діяльности у сфері культури та інформації, залучення української молоді до формування патріотичної свідомости засобами української масової культури, здійснення цілеспрямованого пошуку і популяризації молодих обдарованих талантів, відродження національних традицій та автентичного фольклору.

Особливості фестивалю «Червона рута»:

«Червона рута» – єдиний всеукраїнський некомерційний музичний фестиваль. Участь у всіх заходах є безкоштовною, вхід вільний.

«Червона рута» – найбільший фестиваль в Україні. У відбіркових конкурсах бере участь понад 5000 учасників з усіх областей України.

«Червона рута» – єдиний фестиваль в Україні, що має україномовний статус та критерії оцінки української національної визначености в музиці.

«Червона рута» – найстарший фестиваль в Україні, що сформував українську сучасну молодіжну масову музику. 90% зірок відкрито «Червоною рутою». Жоден фестиваль, конкурс, музичний телепроєкт в Україні не обходиться без учасників та переможців «Червоної рути».

Коментарі