Афіша, Новини

Музична казка румунсько-французького поета. Чернівецький театр запрошує на прем’єру вистави

Прем’єра відбудеться у неділю, 15 вересня.

15 вересня о 12:00 у Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської відбудеться прем’єра музичної казки на одну дію «Сніговик, який хотів познайомитися з сонцем». Переклад із румунської виконав чернівчанин Микола Косташ. На виставу запрошують і малят, і дорослих.

«Уперше на сцені Чернівецького театру одна з декількох десятків п’єс відомого в Європі румунсько-французького поета, журналіста, прозаїка і драматурга Матея Вішнєка, які з успіхом йдуть на сценах усього світу», – йдеться в анонсі.

У виставі беруть участь вихованці дитячої театральної студії. Авторську музику написав диригент театру Володимир Шнайдер.

«Історія, з якої починається казочка, здавалося б, знайома всім, бо любимо взимку ліпити Сніговиків. Тут і морква знадобиться, і вуглики… Але на відміну від усього, що відбувається на кожному подвір’ї, наш Сніговичок оживає, і, довідавшись, що загроза його життю походить від Сонця, сміливо вирушає у далекі мандри, щоб із ним познайомитися. Дорогою він зустрічає Ластівку, Ворона, Бобра, Зайця, Вовка, Білочку та Бабака з діточками. Чим закінчилася ця неймовірна історія, ви дізнаєтеся з вистави», – інтригують організатори.

У виставі зайняті: Марина Піта, Роксолана Ковбель, Ксенія Король, Люсьєна Надкернична, Олександр Дадус, Ольга Кільчицька-Дудка, Григорій Руденко-Краєвський, Крістіна Зборлюкова, Петро Мегера, Крістіна Пасер.

Режисер-постановник – Раду Гілаш (Румунія), художник-постановник, відео Себастіан Раціу (Румунія).

 

Коментарі