Новини

Кінологи, пожежники та лікарі. Як маленькі чернівчани пробували себе у різних професіях. Фото

Діти знайомилися з професіями та реалізували свій потенціал.


На три години маленькі чернівчани у парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка ставали діджеями, моделями, перукарями, кінологами, будівельниками, рятувальниками, лікарями, поліціянтами та представниками інших професій. Ознайомитися з професіями та спробувати себе у ролі різних спеціальностей діти змогли у рамках Міжнародного проєкту «Місто професій», якому вже шість років.

На вході у парк кожній дитині видавали «паспорт». Після короткого майстер-класу «влаштовували на роботу», де малеча знайомилася ближче з професією. Відтак у «паспорті», що також є трудовою книжкою, представник професії робив помітку, що дитина її освоїла.

«Головна мета проєкту – це формування нації свідомого вибору. Ми хочемо, щоб та статистика, яка є в суспільстві, – 52% людей, які закінчили ЗВО та не працюють за фахом – змінилася. Вона існує через батьків, які приймають рішення за своїх дітей, через штучну престижність та через суспільство, яке тисне на молодь. Наша мета – щоб батьки дали дітям можливість проявлятися (бо немає не талановитих дітей). Аби діти, роблячи свідомий вибір, вчилися брати відповідальність за нього», – зазначила керівниця компанії «Space Logisctics Ukraine», засновниця благодійного фонду «Місто професій» Тетяна Люлька.

Також вона розповіла, що Чернівці входять у трійку міст, де найменша кількість професій. Наприклад, середній показник по містах – 150 професій, а у Чернівцях представлено лише 70. У Львові рекорд – 260 професій.

«Місто професій» – це унікальне поєднання соціальної місії та маркетингу! Цей проєкт в Україні організовують уже вшосте. Ініціатор – благодійний фонд «Місто професій».

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі