Новини

Юрій Андрухович запрошує чернівчан на музичний перфоманс

Захід відбудеться у рамках літературного фестивалю «Meridian Czernowitz».

life.pravda.com.ua

7 вересня у костелі Найсвятішого Серця Ісуса відбудеться перфоманс «Альберт, або Найвища форма страти». Виставу за мотивами однойменного оповідання Юрія Андруховича представлять у рамках літературного фестивалю «Meridian Czernowitz».

«Страта відбудеться! Цього разу історія про Альберта Вироземського спалахне вогнем у Чернівцях під час фестивалю Meridian Czernowitz. Помилування не буде. Або все ж… Зухвало, щемко, пристрасно про кару, смерть, гірку сміховинність середньовічних/сучасних устоїв. А потім стане зовсім тихо. Не запізніться на страту», – йдеться у повідомленні.

У виставі беруть участь:
Юрій Андрухович – література;

Уляна Горбачевська – традиційна музика, голос, імпровізація;

Анатолій Бєлов – анімована графіка;

Марк Токар – фрі-джаз, імпровізація, голос;

Ольга Михайлюк – режисура, сценографія.

Початок о 21:30.

Вхід – благодійна пожертва на реставрацію костелу.

 Довідка

Ця вистава — гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії письменника, що проявляється тут не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, з чудовими музикантами. І невипадково до оповіді долучаються саме львівські музиканти — контрабасист Марк Токар і співачка Уляна Горбачевська. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка Анатолія Бєлова, що оживає під час вистави завдяки роботі vj-group «CUBE».

Коментарі