Новини

У Чернівцях зіграли виставу за новою книжкою Христі Венгринюк. Фото

Вистава за книжкою «Про мого білого старого качура» зібрала повний зал глядачів у ЦПК. 

5 вересня у рамках Х ювілейного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz» зіграли виставу за новою книжкою чернівчанки, відомої письменниці Христі Венгринюк. 

Виставу за книжкою «Про мого білого старого качура» поставив Народний драматичний театр імені Г. В. Агєєва. Режисер – Іван Данілін.

Христя Венгринюк каже, що це найкоротша її книга, яку вона писала найдовше – вісім років.

«Але, напевно, найважливіший текст, який створила. Десь виловлений між небом і землею. Ця вистава – як репетиція і проекція книжки. Вона дуже складна, але дуже глибока. Її можна прочитати за десять хвилин, але краще читати дозовано. У цій книжці історії життя кожної людини, хоча так точно видаватиметься не всім. Я довго не наважувалася на її видання і не знаю, якого сприйняття очікувати», – розповіла письменниця.

Для Христі показ вистави теж був прем’єрним. Вона, як і всі присутні у залі чернівчани, бачила її вперше. Тож не знала, чого від неї очікувати. Проте, за словами авторки, все було саме так, як вона відчувала.

«Для мене мистецтво важливіше життя, як би пафосно це не звучало. Після вистави і слова промовити не можу… Так глибоко для мене було те, що побачила. Я ж зовсім не знала, як це відтворять режисер та актори. Але це було саме те! Саме те, що я відчувала пишучи», –  написала вона на своїй сторінці у фейсбуку.

Нагадаємо, сьогодні у Чернівцях другий день «Meridian Czernowitz». Детальну програму ювілейного поетичного фестивалю можна подивитися тут. 

 

Фото Ірини Болести

Коментарі