Новини

Чернівецькі благодійники розпочинають конкурс проєктів для розвитку талантів дітей із сіл

Благодійний фонд «Я майбутнє України» шукає цікаві ідеї зі всієї України. Водночас чекають ініціатив благодійників.

Фонд «Я майбутнє України», який очолює благодійниця Марта Левченко, розпочинає конкурс проєктів для розвитку талантів сільських дітей. Упродовж осені приймають на розгляд проєкти позашкільного розвитку у трьох напрямках: мистецтво, спорт, наука.

Як повідомляють благодійники, фонд постійно думає про те, яким чином змінити життя бідних дітей. Доброчинці намагаються допомогти з лікуванням, зібрати до школи, покращити житло, однак при цьому постійно залишається важливе стратегічне питання – освіта і розвиток.

«У сучасному світі без певного рівня освіти знайти собі місце дуже складно! І, до того ж, як свідчать західні дослідження, найефективнішим методом протидії підлітковій злочинності, алкоголізму та наркоманії є зайнятість підлітків. Діти, які беруть активну участь у позашкільній діяльністі, значно рідше потрапляють у неприємності, бо їхній природний потяг до активности та дослідження світу скерований у здорове русло. Та, на жаль, у сільських дітей значно менші можливості у цьому напрямку. Не в усіх селах є музичні та художні школи, спортивні секції чи аматорські театри. Започаткувавши постійну футбольну команду у селі Миговому, ми у фонді зрозуміли: це воно! Це те, що необхідно у кожному селі! Тому ми розпочинаємо такий проєкт. Світова історія знає чимало талантів, які виросли у бідних сім’ях. Хочемо дати такий шанс і українським сільським дітям», – ідеться у повідомленні.

Усі ідеї проєктів можна надсилати на пошту [email protected]. У підсумку у фонді оберуть два з усіх проєктів, які фонд згодом повністю профінансує та забезпечить усім необхідним.

Вам буде цікаво: Чернівецьке Місто Добра. Репортаж із дитячого центру «Мрія Марти»

Що потрібно, аби взяти участь:

  • надіслати свій проєкт на нашу пошту до 30 листопада;
  • проєкт має дати доступ до занять усім дітям села, незалежно від їхнього матеріального статку, національности, статі та релігії;
  • проєкт повинні реалізувати у громаді конкретного села;
  • у проєкті мають бути ретельно розписані всі деталі його реалізації (хто проводитиме заняття, де вони проходитимуть, яке потрібне обладнання тощо);
  • у проєкті має бути представлений повний бюджет впровадження і щомісячної підтримки занять;
  • намагайтеся, аби ваш проєкт був актуальним (щоб діти справді були зацікавлені у цих заняттях), перспективним (аби навички, які отримають діти, справді вплинули на їхнє життя) та цікавим (відрізнявся від інших ідей, які ми отримаємо).

«Звісно, звертаємося до благодійників – дуже чекаємо ваших ініціатив! Якщо ви хочете підтримати конкретні теми (можливо, займаєтеся IT чи полюбляєте саме астрономію) чи конкретні регіони – ми допоможемо вам знайти прекрасних підшефних і змінити чиєсь життя! Коли-небудь вам може подякувати Нобелівський лауреат, що саме ви обладнали лабораторію у його селі. Чи відомий атлет розповідатиме у своїх інтерв’ю, що без вас він би ніколи не почав займатися спортом! Ми шукаємо людей, які вірять в українських дітей і зможуть допомогти їм розкрити свої таланти», – повідомляють у фонді.

Читайте також: Дати жінці крила. Марта Левченко про перший в Україні Центр Доброти. 

Коментарі