Новини

Чи допускатимуть дітей без щеплень до шкіл Чернівців

Такі рішення прийматимуть директори освітніх закладів у кожному випадку індивідуально.

За рекомендаціями міністерств охорони здоров’я, освіти та науки, відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», до навчання у школах та дитсадках не допускатимуть дітей, які не мають обов’язкових щеплень, передбачених Національним Календарем профілактичних щеплень. Однак у Чернівцях  рішення про недопуск  дітей до занять ухвалюватиме директор освітнього закладу у кожному випадку індивідуально, враховуючи рекомендації лікарської консультативної комісії. Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради.

«Упродовж двох тижнів  у всіх школах та дитсадках батькам, діти яких до 1 вересня не отримали необхідні щеплення, повідомлять про потребу терміново їх зробити,  передусім рекомендовано вакуинуватися від кору. Діти дошкільного віку повинні мати одне щеплення від кору, а діти шкільного віку – два. Станом на 1 вересня у перших-других класах орієнтовано 300 дітей із різних причин не мають повного комплексу щеплень, передбаченого Національним календарем. Точна кількість дітей у всіх школах та дитсадках міста, які потребують вакцинації, буде визначена до 14 вересня після спілкування з батьками та звірки лікарської документації», – йдеться у повідомленні.

Щеплення роблять безкоштовно у міській дитячій поліклініці, міській поліклініці №3, ЦПМСД «Роша» та «Садгора», а також  безпосередньо у школах міста. І лише після обов’язкового огляду дитини лікарем. Дитину, яка має протипоказання до щеплення, допускає до занять директор освітнього закладу за рішенням лікарської консультативної комісії.

Коментарі