Новини

Коли у Чернівцях завершать капітальний ремонт проспекту Незалежності

Наразі узгоджують деякі нюанси із проєктувальниками.

Першою після капітального ремонту проспекту Незалежності в експлуатацію здадуть ділянку дороги від вулиці Небесної Сотні до Головної. Тут потрібно ще вистелити верхній шар асфальту. Загалом усі об’єкти у Чернівцях, де триває капітальний ремонт, комунальники планують завершити якнайшвидше, допоки дозволяють погодні умови. Про це у коментарі «Шпальті» розповів директор Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

За його словами, під час ремонту виникли деякі сюрпризи.

«Проєктом на кільці біля Майдану передбачені пішохідні переходи, острівки безпеки. Наразі комунальники не мають технічної можливості їх встановити. Тому чекають висновків проєктантів, що робити у такому випадку.

Крім того, з’ясували, що зливовий перехват з боку готелю «Турист» у аварійному стані і потребує капітального ремонту. А це додаткові непередбачені роботи», – каже Володимир Бешлей.

Також проєктом передбачено звуження полос для руху транспорту на кільці біля Майдану. Однак, згідно з висновками ЧТУ, цього робити не можна.

Допоки триває узгодження з проєктантами, ремонтники виконують роботи з облаштування зупинок громадського транспорту на кільці, прокладають мережі для світлофору, по всьому проспекту працюють бригади, які займаються благоустроєм тротуарів, пішохідних переходів, острівців безпеки, тактильної плитки, велосипедних доріжок, влаштування бордюрів. Коли завершать благоустрій території, приступлять до повної санітарної очистки проспекту від пилу та будівельних відходів. Відтак вистелять верхній шар асфальту.

Наразі у Департаменті не знають, коли цілком здадуть об’єкт в експлуатацію, адже потрібно ще перенести газову трубу, що на ділянці дороги від вулиці Небесної Сотні до зупинки «Мікрорайон». Оскільки там газопровід розташований на ненормативній глибині, питання потрібно узгодити з газовою службою.

 

Коментарі