Новини

Чернівчани взяли участь у святкуванні Дня Незалежності в Києві. Фото

У столиці відбулася офіційна Хода гідності та альтернативний Марш захисників України.

Сьогодні Україна відзначає 28-у річницю Незалежності. Замість військового параду, на головній вулиці столиці Хрещатику відбулася офіційна Хода гідності. А військові, які незгодні з таким рішенням, організували альтернативний захід – Марш захисників України.

У Ході гідності взяли участь військові, вчителі, медики, спортсмени, а також Президент із родиною та інші високопосадовці. Режисерами урочистої частини святкування 28-ї річниці Дня Незалежності стали Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

У завершальній частині ходи Володимир Зеленський вручив державні нагороди. Зокрема й учителю Чернівецького ліцею № 1 Паулю Пшенічці, який отримав із рук Президента орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Марш захисників пройшов від червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка до Михайлівського собору. У ньому взяли участь рідні та близькі загиблих, ветерани з інвалідністю, представники ветеранських організацій із різних регіонів України та військовослужбовці.

Урочистості у столиці не обійшлися і без чернівчан. До Києва приїхали чимало буковинських волонтерів, зокрема, Марія Філіпчук та Галина Абрам’юк.

Фото Юлії Драган

 

 

Коментарі