Новини

На Маяку на Пруті відбудеться вечір інтересних музик

На вечірці виступлять канадський експериментальний музикант «Holzkopf» та американський мультиінструменталіст «Fotgjengeren».

Фото Володимира Гуцула, flickr.com

27 серпня на Маяку на Пруті (міський пляж, вулиця Донбасівська, 6) у Чернівцях відбудеться вечір інтересних музик за участю канадського експериментального музиканта «Holzkopf» та американського мультиінструменталіста «Fotgjengeren».

Початок – о 20:00.

Подію організовує Мистецька формація DZESTRA за фінансової підтримки Британської Ради в Україні у рамках програми «Активні Громадяни».

«Holzkopf» (noise, dub, electronic, experimental/CA)

Holzkopf – це західноканадський музикант Джейкоб Одрі Тевес. Його перший альбом був записаний і виданий 2001 року. З того часу Holzkopf пройшов через багато етапів і стилів, розділених незначними межами: від мікрозвукових експериментів, (майже) комічних колажів і глибокого ембієнту до євангелічного електронного індастріалу, різкого noise dub і швидкої танцювальної музики.

Holzkopf виступав на таких подіях та фестивалях, як серія концертів Boreal Electro-Acoustic Music Society (Едмонтон, Канада), Ванкуверський джазовий фестиваль, Ванкуверський фестиваль нової музики, Big Joy (Ванкувер, Канада), SOTU (Амстердам, Нідерланди), 4D (Тітібу, Японія), DRMK Noise Festival (Любляна, Словенія), Blue Monday (Мехіко, Мексика), Body Machine Body (Таллінн, Естонія), Lab30 (Аугсбург, Німеччина), Angura (Ванкувер, Канада), Hamselyt (Тернопіль, Україна) та інших. Він також зіграв сотні концертів на фермах, під мостами, у сквотах, барах, галереях і будинках упродовж декількох турів Європою й Канадою, а також під час поїздок у США, Японію та Мексику.

«Fotgjengeren» (avant-garde, electroacoustic, music concrete / USA)

Fotgjengeren (Norwegian for «The Pedestrian») — сценічне ім’я американського експериментального музиканта, мультиінструменталіста і композитора Крістофера Меннінга (Нью-Йорк). Хоча на більшості своїх перформансів він виступає сольно, над своїм останнім альбомом Purenas, Fotgjengeren працював разом із 12 музикантами, більшість із яких мандрувала через Грузію, де артист живе останні 7 років.

Вхід: внесок від 3 € або 90 грн на розвиток проєкту ПРУТ заново: PRUT anew.

Коментарі