Новини

Led ліхтарі та сучасні пішохідні переходи. У Чернівцях реалізують проєкт «Безпечний Гравітон»

Він торік став одним із переможців «Бюджету участі».

У Чернівцях на мікрорайоні «Гравітон» реалізують проєкт «Безпечний Гравітон», авторкою якого є Галина Казюк. Торік він став одним із переможців «Бюджету участі».

У коментарі «Шпальті» Галина Казюк розповіла, що проєкт писала не самостійно, а разом з ініціативною групою «Активний Гравітон».

«Це вже третій проєкт, який ми пишемо разом. Облаштування сучасних пішохідних переходів за європейським зразком та модернізації системи освітлення мікрорайону покращить безпеку його мешканців. Також це підвищить рівень безпеки і комфорту проживання чернівчан на території мікрорайону «Гравітон». Підвищені пішохідні переходи, підняті до рівня тротуару, полегшать пересування з дитячими та інвалідними візками, а водіїв вони змусять пригальмовувати», − каже Галина Казюк.

На заїздах із вулиці Руської підрядники встановили чотири підвищених пішохідних переходи. Також тут є металеві огорожі.

«Це огородження, що направляє. Воно сприяє тому, що пішоходи правильно переходять дорогу. Це позитивно впливає на культуру поведінки на дорозі. Її планують продовжити до початкової зупинки», − зазначає пані Галина. 

Окрім цього, завдяки проєкту «Безпечний Гравітон» тут модернізували систему вуличного міжбудинкового освітлення.

«Плануємо замінити 144 наявних ліхтарі з лампами розжарювання на LED ліхтарі. Наразі замінили 139. Там, де зробили заміну, освітлення дворів стало помітно кращим», – зазначає вона.

Наразі, за словами Галини Казюк, реалізація проєкту «Безпечний Гравітон» триває. 

 

Детальніше ознайомитися з ним можна тут.

Фото Ірини Болести

Коментарі