Новини

У ЧНУ створять власний музей історії

У своїй експозиції музей буде відображати майже півторасторічну історію навчального закладу.

14 серпня відбулося перше засідання робочої групи зі створення музею історії Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З метою висвітлення історії закладу ініціативна група запропонувала створити музей історії ЧНУ. Про це повідомляють на офіційному сайті ВНЗ.

«Наприкінці ХХ століття в університеті діяв музей, однак недалекоглядні кроки привели до його знищення, і потужна експозиція була втрачена. За словами проректорки Тамари Марусик, створення музею історії Чернівецького університету є безпрецедентним кроком. «У своїй експозиції музей має відобразити майже півторасторічну історію навчального закладу. Він  покликаний органічно поєднати історію його створення, еволюції та розвитку з широкою характеристикою сучасного стану – як загального, так і його складових, як внутрішньої структури і функціонування, так і зовнішніх зв’язків. Крім того, одна з експозицій покликана віддзеркалити шлях, який торувала Резиденція від пам’ятки національного значення, до об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО». За результатами обговорення члени робочої групи домовилися продовжити роботу над проблемними питаннями, пов’язаними зі збором історичних матеріалів, архівних джерел, пошуку артефактів для експозиції музею», – йдеться у повідомленні

Наразі вже створили проєкт музею. Його спроектувала магістрантка Катерина Резанова під керівництвом завідувача кафедри архітектури та збереження об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО доктора архітектури Ірини Коротун у рамках навчального курсу. Ознайомитися з проєктом детальніше можна тут.

фото chnu.edu.ua

Коментарі