Афіша, Новини

У Чернівцях виступить хор із Бремена

Концерт відбудеться вже 7 вересня. 

Фото з фейсбук-сторінки RathsChor

7 вересня до Чернівців із концертом приїде відомий хор із Бремена «RathsChor». Виступ розпочнеться о 18:30 у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка. Під час концерту «RathsChor» спільно з музикантами симфонічного оркестру Чернівецької філармонії та музикантами Одеської музичної академії виконають ораторію відомого німецького композитора єврейського походження Фелікса Мендельсона-Бартольді «Ілія».

«Ораторія «Ілія» Ф. Мендельсона-Бартольді розповідає стародавню історію з єврейської частини Біблії: Пророк ставить під сумнів популярних богів Ваала та Ашера, а знак з неба підтверджує перевагу монотеїзму. У період націонал-соціалізму виконання «Ілії» було заборонене з антисемітських причин», – ідеться в анонсі.

Сьогодні ораторія «Ілія» є одним із великих творів європейської музичної культури і користується великою популярністю завдяки захопливій сценічній драмі та хоровому співу.

Бременський «RathsChor» має давню традицію культурного співробітництва з музикантами України. Торік він був гостем в Одесі.

Коментарі