Новини

У Чернівцях педагогів навчатимуть, як у форматі мистецьких проєктів взаємодіяти з дітьми з інвалідністю

Під час тренінгу всі охочі отримають базові знання та практичні навички роботи з дітьми з різними формами інвалідності.

16 серпня в арт-інфоцентрі «Czernowitz-Чернівці» (вулиця Богдана Хмельницького, 68) відбудеться тренінг «Взаємодія з дітьми з інвалідністю у форматі мистецьких проєктів». Початок – о 15:00.

Захід пройде у рамках інклюзивного проєкту «Світ очима дітей». Він став переможцем конкурсу у програмі «Інклюзивне мистецтво» Українського культурного фонду спільно з Британською Радою в Україні.

Тренінг спрямований на підготовку арт−педагогів у інклюзивному проєкті. Під час заходу чернівецькі митці отримають базові знання та практичні навички роботи з дітьми з різними формами інвалідности в культурно-мистецькій площині.

Тренери:

  • Марія Жибчин − фахова дитячий практична психологиня;
  • Марія Нікітіна – менторка з інклюзивних питань, координаторка напрямку захисту прав осіб з інвалідністю ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист», керівниця ГО «Рада жіночих ініціатив».

Читайте також: «Депутатка з «кришталевою» хворобою та чемпіон без кістки руки. Історії буковинців, які мотивують»

Після тренінгу митці зможуть фахово надавати послуги дітям з інвалідністю, відкривати перед дітьми та їхніми родинами нові можливості щодо безпосередньої участі у культурно-мистецьких заходах та подіях.

Участь безкоштовна. Запис на участь обов’язковий.

Телефон: 099 204 28 14, 068 721 87 88 − координаторка проєкту «Світ очима дітей» Лідія Анциперова

Інклюзивний проєкт «Світ очима дітей» здійснюють за підтримки Українського культурного фонду. Це державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистости і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавством, спрямовує та координує Міністерство культури України. Підтримку проєктів Український культурний фонд здійснює на конкурсних засадах.

Коментарі