Новини

5-річна чернівчанка стала наймолодшою дайверкою у Хургаді

Дівчинка зробила 10 занурень з аквалангом та отримала сертифікат.

Фото Павла Польового для “Шпальти”

5-річна чернівчанка Глорія Польова разом зі своїм татом Павлом Польовим під час відпочинку у Єгипті п’ять днів займалася дайвінгом. За словами інструкторів, Глорія стала наймолодшою дівчинкою у Хургаді, котра ниряла з аквалангом.

Павло Польовий у коментарі «Шпальті» розповів, що дочка була готовою до такої екстремальної пригоди.

«Я давно хотів познайомити її з красою підводного світу. Показував Глорії відео, розповідав, як відбувається занурення. Дочка професійно займається плаванням і це дуже їй допомогло, адже вона не боїться води. Окрім цього, ми поїхали на море разом із нашою тренеркою з плавання Тетяною Копачук, яка 15 років їздить на дайвінг. З Танею дочка тренується уже три роки».

За п’ять днів Глорія зробила 10 занурень. Павло Польовий каже, що завжди був поруч.

«Я завжди був біля дочки. Контролював увесь процес та спостерігав за нею. Глорія уважно слухала настанови інструкторів та все чітко виконувала. Правильно дихати з маскою вона навчилася швидше за мене», жартує батько Глорії.

Павло розповідає, що разом із дочкою вони щодня обирали інші бухти у Хургаді. Перші дні Глорія занурювалася у море на декілька хвилин, а потім потрохи збільшували час перебування у воді.

«Починалося все з 10 хвилин. Глибина була два метри. А в останні два дні нашого перебування на морі, Глорія проводила під водою з аквалангом і до 30 хвилин. Після десятого занурення їй видали сертифікат «Смайл драйвер», – розповів Павло.      

 

 

Коментарі